Tengok Wayang Harry Potter And The Deathly Hallows – Part 1

Tengok Wayang Harry Potter And The Deathly Hallows – Part 1 Di MBO Terminal 2 Seremban  .

Assalamualaikum, Hari Jumaat lepas 19 Nov 2010, Den tak lepaskan peluang poie menonton wayang filem “Harry Potter The Deathly Hollows Part 1” . Al maklumlahkan  baru ditayangankan kat Malaysia.Jadi nak rasolah kehangatan dan kegairahan suasano kek dalam panggung wayang tue.Jadi den pun memocutkanlah kereto den ke Jusco Seremban 2 dengan adik dan 2 orang member den.Dari rumah pukul 6.30pm, sampai kiro-kiro pukul 7.15pm. Tengok wayang pukul 9.00pm lah.Ado maso laie tue konon eh nak poie boli barang sikit dalam Jusco tue.

Untuk pengetahuan korang Den selalu eh poie tengok wayang kek TGV Jusco Seremban 2. Tapi hari tue semua  tayangan filem “Harry Potter The Deathly Hollows Part 1” kek TGV Jusco Seremban 2 semuo eh penuh. Cuba korang bayangkan, tiket untuk pukul 9.00pm dan 11.55pm penuh. Huuih…terbakar raso eh dado nie.Semuo eh ponuh.Hampo raso eh.Den dah putuih harapan dah nie.Kalau kek TGV Jusco Seremban 2 ponuh,inikan pulak kek Terminal 1 Seremban.So apo nak buek nie. Semangat dah berkobar-kobar nak tengok wayang nie.

Di pendek’an cerito member den suggest poie tengok kek MBO Terminal 2 Seremban. Dio selalu poie kek situ orang tak ramai. Semenjak Terminal 2 nie dibuko, inilah pertamo kali eh Den menjojakkan kaki kek situ.Dengan semangat nan membaro, Sampai ajo samo gak tiket pukul 9.00 dah abih.Alahai sodehlah pulak. Dalam pado tue akak jual tiket tue bagitau pukul “Dik pukul 11.55pm ada nie pun dah setengah penuh dah nie, so nak tengok tak. Fikir punyo fikir ahhhh tengok ajolah dah alanng-alangkan.

Lopeh tue terfikirlak, apo nak buek 3 jam laie nie. So den pon poielah boli barang kek Giant Senawang. Dah tue lepak kojap kek rumah adik den kek area Senawang gak. Lobih kurang pukul 10.15pm den pun bergeraklan dari Senawang ke MBO Terminal 2 Seremban .

Sampai ajo orang dah ramai menunggu.Mato pun borek ajo sobab dah lamo tak overnite. Maso yang di tunggu pun tibo untuk menonton wayang.suko eh hati.Masuk bilik no 5.Eh….apo nie kocik ajo screen eh, macam 3x gando screen kek kodai mamak maso tengok perlawanan bola ajo. Hiks….. maleh nak pikir dah janji dapek tengok.

Review Filem Harry Potter And The Deathly Hallows – Part 1.

Kepada peminat filem Harry Potter (HP),kalau yang tengok filem yang lepas pasti faham jalan ceritanya. Kalau korang tak faham,baik tengok semula filem-filem yamg terdahulu.

Secara keseluruhan HP7 isinya padat,penuh emosi, cuma harapan untuk melihat klimak cerita di akhir filem agak mendatar. Jalan cerita menjadi lebih menarik. Permulaan yang baik untuk menarik  penonton ke pawagam untuk melihat part 2 nanti.

HP7 kali ini lebih kepada epik dan asal usul cerita HP. Tidak dinafikan memang ada sejarah hitam yang menyelubungi HP yang masih kita tak tahu.

Harry Potter And The Deathly Hallows – Part 1 dah tengok. Apa pun tak sabar nak tengok kesudahannya nanti dalam Harry Potter And The Deathly Hollows – Part 2

Berapo bintang KM nak bori untuk filem Harry Potter And The Deathly Hallows – Part 1?

870 total views, 2 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,

About the Author

Assalam, Saya Kamal Mustafa (KM). Mula berblogging pada hujung tahun 2007. Cuba mempraktikan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang awesome. Minat dengan fotografi tetapi tidaklah secara serius. Sering menghabiskan masa bersama keluarga. Baru-baru nie cuba berjinak-jinak berniaga kecil-kecilan menjual Ice Blended dan Burger

3 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Chasidy Lampitt says:

    Harry potter and the prisoner of azkaban is my favorite movie of all harry potter?

  2. Kamal Mustafa says:

    Cerita 2 Alam Belum Pegi tgk lagi….taki kau bila.Malam Nie Nyangkung pun ditayangkan.

  3. zik says:

    banyakkanya bintang bro… erm cerita 2 alam tak mahu review ker ??? dah tengok lum??? hehe
    zik recently posted…Tiga tetamu misteri part 1My Profile

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top