Teka-Teki Teka-Tekuk

S : Paling banyak-banyak binatang kat dalam hutan belantara, binatang apa yang pemalas?
JAWAPAN

S : Kenapa Amerika takut pada Jepun pula Jepun pula takut pada Amenka?
JAWAPAN

S : Dalam banyak-banyak pokok, pokok apa yang paling tinggi ???
JAWAPAN

S : Kalau kamu pandai, sila jawab soalan ini dalam bahasa Arab.
a : Seorang tua jatuh dari tingkat 40 lalu mati…
b : Jeniffer Lopez berlari keliling padang tanpa seurat benang.
c : Bulan depan gaji kamu naik 2 kali ganda!!

JAWABNYA

S : Ada seorang budak rumahnya di tingkat 10. Tiap-tiap hari dia naik lif hingga tingkat 8, kemudian naik tangga lagi 2 tingkat kenapa ya?
JAWAPAN

S : Paling banyak bangsa dalam alam ini, bangsa apakah yang paling hebat?
JAWAPAN

S : Apakah dia naik cepat tapi turun lambaaaaaat sangat?
JAWAPAN

S : Banyak-banyak surat, surat apa yang tak perlu dijawab?
JAWAPAN

S : Siapakah orang yang layak digelar “Keras Kepala”?
JAWAPAN

S : Buat baik berpada-pada, buat jahat……?
JAWAPAN

S : Kenapa baju superman ketat?
JAWAPAN

S: Kenapa Menara KLCC berkembar 2?
JAWAPAN

2,712 total views, 2 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , ,

About the Author

Assalam, Saya Kamal Mustafa (KM). Mula berblogging pada hujung tahun 2007. Cuba mempraktikan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang awesome. Minat dengan fotografi tetapi tidaklah secara serius. Sering menghabiskan masa bersama keluarga. Baru-baru nie cuba berjinak-jinak berniaga kecil-kecilan menjual Ice Blended dan Burger

3 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Oyong Ilham says:

    Susah juga ni nak menjawab teka tekinya…

  2. zik says:

    kreatif2 … hehe.. semua jawapan aku salah.. huhu
    zik recently posted…Mereka yang sempoi march 2011My Profile

  3. akubiomed says:

    Aduhai jawapannya sungguh mencabar minda 🙂
    akubiomed recently posted…Kuasa minda mengatasi segala-galanyaMy Profile

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top