Sentiasa Pantau Aktiviti Anak Anda.

Assalammualaikum,

Adakah anda tahu dengan siapa anak anda berhubung semasa di internet. Tidak kiralah semasa mereka menggunakan semua media sosial. seperti facebook, instagram, twitter dan lain-lain, adakah anda kenal dengan siapa nereka berinteraksi.

KM tonton satu video yang sekarang sedang viral di youtube mengenai budak perempuan bawah umur yang dengan senang-senang poie berjumpa dengan orang yang hanya dia kenali di media sosial. Baru kenal 3, 4 hari boleh berani nak berjumpa.

Sentiasa Pantau Aktiviti Anak Anda.

Tonton Video Di Bawah.

Video diatas adalah hanya eksperimen. Tapi Bayangkan kalaulah betul-betul terjadi putih biji mata omak bapak.

Takut benda nie terjadi pada anak-anak, adik-adik kita. Entah-entah banyak kes remaja hilang sekarang macam nielah yang berlaku agaknya. Berhati-hatilah ya!. Sentiasa Pantau Aktiviti Anak Anda

241 total views, 1 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,

About the Author

Assalam, Saya Kamal Mustafa (KM). Mula berblogging pada hujung tahun 2007. Cuba mempraktikan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang awesome. Minat dengan fotografi tetapi tidaklah secara serius. Sering menghabiskan masa bersama keluarga. Baru-baru nie cuba berjinak-jinak berniaga kecil-kecilan menjual Ice Blended dan Burger

5 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. jual jamu herbal says:

    bahayeu nya pergaulan jamen sekarang. anak anak mesti kita jaga

  2. muhammad isra says:

    Zaman semakin lama semakin maju, informasi yang semakin canggih membuat perubahan-perubahan watak pribadi masing-masing. IManlah yang bisa membentengi dan menghalang prilaku-prilaku buruk dari setiap individu pada zaman sekarang ini.

  3. Kamal Mustafa says:

    @Aiman Najmi : Iyo ibu bapak bukan tak ambil peduli cuma terlepas pandang ajo. Tak terfikir kekadang kito nie.
    Kamal Mustafa recently posted…Dari RM60 Sudah Ke RM300.My Profile

  4. aimannajmy
    Twitter:
    says:

    Salam bro hehe.. rasanya dulu penah singgah sini.. lupa dah hehe. Apa yang bro biomed cakap tu betul..mak ayah ni tak menang tangan..tambah2 bila dua dua bekerja… balik rumah dari keja sudah letih.. kadang perlu ada time rehat untuk diri sendiri

  5. akubiomed says:

    Saya rasa masyarakat juga perlu mengambil perhatian. Kalau mengharap ibu bapa sahaja tidak memadai. Jiran tetangga juga perlu ambil berat untuk lihat anak-anak kecil ini. Jika semua bekerja sama insyallah boleh mengelak perkara yang tidak diingini.

    Sikap padang sebelah mata dan tidak ambil kisah perlu dihindarkan.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top