Selamat Berpuasa.

Selamat Berpuasa 2011

Selamat Berpuasa Kepada Muslimin Dan Muslimat.

Assalamualaikum,

Pengumuman puasa tahun ini telah di sampaikan oleh penyimpan mohor besar raja-raja yang baru Datuk Syed Zainal Syed Ahmad yang menggantikan Y.M Engku Tan Sri Ibrahim Engku Ibrahim yang telah bersara. Rasa janggal sikit rasanya. Mana tidaknya, selalu tiap-tiap tahun baik pengumuman puasa atau hari raya. Wajah Y.M Engku Tan Sri Ibrahim Engku Ibrahim senantiasa ditunggu-tunggu.

Hari ini umat Islam di Malaysia telah mula berpuasa. Di Bulan Puasa ini kita disarankan untuk banyakkan bersedekah. Hulurkanlah bantuan kepada yang memerlukan. Jangan membazir ya!. Kalau pergi pasar ramadhan tue, belilah makanan yang sihat dan jangan rambang mata pulak. Beli ala kadar aje, nanti kalau beli makanan banyak-banyak tak habis dimakan masa berbuka membazir pulak. Membazir tuekan ke amalan syaitan.

Video Pengumuman Berpuasa 2011, 1432 H.

Di kesempatan ini juga KM ingin memohon ampun dan maaf kepada semua Kepada rakan-rakan blogger KM serta pengunjung blog KM nie sekiranya ada coretan dalam blog ini yang menyinggung mana-mana pihak.

Selamat Berpuasa.

623 total views, 1 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,

About the Author

Assalam, Saya Kamal Mustafa (KM). Mula berblogging pada hujung tahun 2007. Cuba mempraktikan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang awesome. Minat dengan fotografi tetapi tidaklah secara serius. Sering menghabiskan masa bersama keluarga. Baru-baru nie cuba berjinak-jinak berniaga kecil-kecilan menjual Ice Blended dan Burger

4 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. KM says:

  @akubiomed : Selamat berpuaso juga bro Azrin

 2. akubiomed says:

  Selamat mengerjakan ibadah Puasa kepada bro dan keluarga 🙂

 3. KM says:

  @Mus : Yo, samo-samolah kito. Semoga dibulan puaso nie kito beroleh rahmat.

 4. Mus
  Twitter:
  says:

  selamat berpuasa bro.. semoga dipermudahkan semua urusan.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top