Sedih Database KamalMustafa.Com Kena Purged.

Pasti ramai yang rasa pelik kenapa pulak blog KM macam lama tak update. Last update blog pada 20 June 2012. Sebenarnya database untuk blog KM nie kena purged (dibersihkan). KM sudah hubungi pihak hosting. Tapi mereka hanya dapat restore database pada tarikh akhir iaitu 20 June 2012.

Apa nak dikato?. Sodih jugalah kerana tak dapat restore semua database sehingga 5 June 2013. Inilah pentingnya mengapa perlu backup database sebelum install version wordpress terkini atau install plugin.

Peringatan untuk korang, sekiranya masa nak log in ke blog korang dan url korang telah direct ke install.php seperti gambar diatas, jangan usik apa-apa hubungi web hosting korang.

KM perlukan sedikit masa untuk kemaskini blog nie. Harap dapat selesaikan dalam beberapa hari nie.

 

487 total views, 1 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , ,

About the Author

Assalam, Saya Kamal Mustafa (KM). Mula berblogging pada hujung tahun 2007. Cuba mempraktikan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang awesome. Minat dengan fotografi tetapi tidaklah secara serius. Sering menghabiskan masa bersama keluarga. Baru-baru nie cuba berjinak-jinak berniaga kecil-kecilan menjual Ice Blended dan Burger

9 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. suri says:

    yas marah2 mmg pedih sehingga ke hulu hati ini..

  2. suri says:

    setiap berblogging wordperss ada ada rasai perit dan gembira tulah dugaan namaya

  3. suri says:

    ab
    maksud kesalahan teknikal itu dari segi cam mana.kesalah itu dari pihak kita atu dr pihak hoting tu sndri?

  4. nazray says:

    saya dah cuba komen entry ni minggu lepas, tapi tak berjaya 🙁

  5. yas says:

    Huhuhu,,,,klau terjadi perkara begini mmg akan memberikan tekanan pd diri….spatutnya hosting tu kne bertanggungjawab jugak….

  6. Kamal Mustafa says:

    @Joe : Iyo sedih betul, tapi nasib baik dapat selamatkan. Tak semua pun jadilah
    Kamal Mustafa recently posted…Alfatihah Seniwati Latifah Omar.My Profile

  7. Joe says:

    Aku selalu kena benda macam nie. Takpun server crash, semua data hilang. Lagi la periit.

  8. fyna says:

    risau gak kalau ada masalah macam nih ==’

  9. akubiomed says:

    Kesalahan teknikal seperti ini meruntum jiwa.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top