Pertama Kali Guna Kamera DSLR Canon EOS 600D.

Pertama kali Ambil Gambar Guna Kamera DSLR Canon EOS 600D

Kamera DSLR Canon EOS 600D Yang kacak.

Allhamdulillah………dapat juga KM miliki Kamera DSLR Canon EOS 600D. 2 tahun lalu hati terpaut dengan Kamera DSLR Canon EOS 450D. Setelah beberapa kali survey akhirnya KM memilih Kamera DSLR Canon EOS 600D. Harganya dalam lingkungan RM29++. Pada mula nak grab Canon EOS 60D, tapi memandangkan harganya RM39++ terus letak balik. Mahal sangat. Tapi memang smart dan kacak.

Pertama kali Ambil Gambar Guna Kamera DSLR Canon EOS 600D

Rata-rata harga kamera DSLR yang ada di pasaran masih mahal lagi. Tambahan pulak aksesori kita kena beli berasingan. Mana yang ada offer dengan aksesori tue kira bonuslah. Seperti tripod, memori kad, kamera case dan lain-lain. KM sendiri pun beli memori kad SDH 32gb. Ingat tanpa memori kad kamera DSLR anda tidak berfungsi.

Kamera DSLR Canon EOS 600D Untuk Beginners.

KM banyak bertanya kepada mereka yang guna kamera DSLR nie. Ramai yang cadangkan beli Kamera DSLR Canon EOS 600D. Kamera nie sesuai untuk mereka yang ingin berjinak-jinak dalam photography. Kiranya untuk beginnerslah. Macam-macam  nak kena ambil tahu. Maklumlah kamera niekan semua pakai elektronik, jadi sensitif sikit. Penjagaannya perlu ada. KM akan ikut tips yang Bro Azrin beri untuk penjagaan Kamera DSLR nie. semua belum ada lagi tue. Ada beberapa eksesori lagi yang KM nak beli seperti battery tambahan, Battery grip dan kamera case.

First Time Ambil Gambar Guna Kamera DSLR Canon EOS 600D.

Nielah dia model pertama yang KM ambil gambarnya. Burung Terkukur Ayah KM yang tergantung hampir 3 meter.

Pertama kali Ambil Gambar Guna kamera DSLR

Dibawah nie pula adalah gambar yang sama KM crop dan magnify. Memang jelas sangat.

Pertama kali Ambil Gambar Guna kamera DSLR

Akan datang nak poie melawat I-City macam Bro Azrin. Ambil gambar yang menarik.

Psst : Ada sesiapa lagi yang berminat nak beli Guna Kamera DSLR Canon EOS 600D.

1,512 total views, 2 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,

About the Author

Assalam, Saya Kamal Mustafa (KM). Mula berblogging pada hujung tahun 2007. Cuba mempraktikan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang awesome. Minat dengan fotografi tetapi tidaklah secara serius. Sering menghabiskan masa bersama keluarga. Baru-baru nie cuba berjinak-jinak berniaga kecil-kecilan menjual Ice Blended dan Burger

6 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Ulek D'Legend says:

    kamera ni memang best..xedit pun dah cantik gambar die klu kene caranye..

  2. Kamal Mustafa says:

    @titan : RM29++.

  3. titan
    Twitter:
    says:

    hehe..berapa harganya ni??
    titan recently posted…Petai Oren yang kacak.My Profile

  4. Tuan Tanah says:

    ada juga terbaca, buat noob mmg sesuai dgn canon…tapi tak tau plak kenaper..?

  5. akubiomed says:

    Kamera Canon DSLR 600D sesuai sangat untuk entry level kerana kalau ambil 60D tidak pandai klik dan set pun tidak guna juga.

    Saya hanya upgrade lensa Tamaron untuk mendapat Zoom kerana yang lensa standard terhad zoom.
    akubiomed recently posted…Ringkasan statistik prestasi blog AkuBiomed 2011My Profile

  6. anif
    Twitter:
    says:

    Pergh… Semakin hebat lepas ni gambar-gambar di blog ini nanti. Maklumlah sudah ada DSLR! 😀
    anif recently posted…10 Tips Hebat Untuk Dikongsi BersamaMy Profile

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top