Pemilik Taska Tak mengaku Aniaya kanak-kanak, Batman Bin Suparman Ditangkap dan Lukisan termahal dunia RM457.3 juta

Pemilik Taska Tak mengaku Aniaya kanak-kanak.

Pemilik Taska yang dituduh menganiaya seorang kanak-kanak setahun 8 bulan mengaku tidak bersalah di mahkamah majistret. Bukti dah ada tapi masih tak mengaku laie tue. Dia juga dikatakan mempunyai 6 orang anak. Patut pihak yang bertanggungjawab check sekali anak-anaknya manolah tau….

[Image Via SinarHarian.com.my]

[Image Via SinarHarian.com.my]


Batman Bin Suparman Ditangkap.

[Image Via Kosmo.com.my]

[Image Via Kosmo.com.my]

Pasti ramai yang pernah terbaca di internet tentang orang yang bernama Batman bin Suparman. Iya, ia adalah benar. Orangnya wujud. Suka cita juga dimaklumkan Batman bin Suparman yang berusia 23 tahun ini merupakan seorang penganggur itu didapati bersalah mencuri kad mesin teler automatik milik abangnya, Nurazman Suparman dengan tujuan untuk mengeluarkan wang berjumlah S$850 (RM2,183). Sabar ajolah


Lukisan Termahal Dunia RM457.3 juta.

[Image Via Kosmo.com.my]

[Image Via Kosmo.com.my]

Sebuah lukisan yang dihasilkan pada tahun 1969 oleh pelukis Britain, Francis Bacon mencatat rekod dunia sebagai karya seni termahal pernah dijual dalam satu lelongan. Lukisan berjudul Three Studies of Lucian Freud itu dibeli pada harga AS$142.4 juta (RM457.3 juta). Lukisan itu menampilkan rakan Bacon yang juga seorang pelukis. Sebelum ini, lukisan berjudul The Scream yang dihasilkan Edvard Munch merupakan yang paling mahal apabila ia mencatat rekod dunia pada tahun 2012 apabila dibeli pada harga AS$120 juta (RM385.4 juta). Lukisan aje begini punya mahal. Hanya mereka yang berjiwa seni ajo tahu menilainya.


1,178 total views, 1 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , ,

About the Author

Assalam, Saya Kamal Mustafa (KM). Mula berblogging pada hujung tahun 2007. Cuba mempraktikan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang awesome. Minat dengan fotografi tetapi tidaklah secara serius. Sering menghabiskan masa bersama keluarga. Baru-baru nie cuba berjinak-jinak berniaga kecil-kecilan menjual Ice Blended dan Burger

13 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. seri.selaseh
    Twitter:
    says:

    hanya jauhari yg kenal manikam… sbb tu la mahal kot.. jauhari dah suka..
    seri.selaseh recently posted…bertuah punya budak!My Profile

  2. faizul
    Twitter:
    says:

    aduhai, banyaknye komen. Letak semua komen sekaligus kan senang.
    faizul recently posted…Umpan lolipop – pesanan khidmat masyarakatMy Profile

  3. suri says:

    yang pukul satu hal, yang berzina lain cerita, yang buang anak pun lagi teruk ada pula yang lepas lahir macam -macam perkara anak tu hadapi.moga -moga Tuhan berikan mereka peluang untuk berubah
    suri recently posted…Tolong Jatuh Cinta Pada Hasil Penulisan AndaMy Profile

  4. suri says:

    sekarang makin banyak manusia ada akal buat kejam pada anak kecil.makna dunia akhir zaman
    suri recently posted…Blogger Paling Banyak Cakap 9&10 /2013My Profile

  5. suri says:

    perlu ada cctv setiap sudut taska pastu ibu bapa bawa copy balik rumah heee
    suri recently posted…Cara-Cara Membasuh Tuala Wanita Tahap Paling EntengMy Profile

  6. suri says:

    saya harap mereka yang bersalah harus di berikan pengjaran kepada yang lain
    suri recently posted…Bubulcus IbisMy Profile

  7. suri says:

    adakah sahabat saya km tahu melukis?
    suri recently posted…Jangan MarahMy Profile

  8. suri says:

    saya suka melukis juga kalau dapat berus dan warna kertas kosong macam macam nak lakar
    suri recently posted…Punca Seseorang Itu Sakit KepalaMy Profile

  9. suri says:

    kalau minat orang akan beli kan KM.itu tak boleh di pertikaikan
    suri recently posted…Teknik Membuat Bun, Pau Dan Pizza Cara Debab Dengan MudahMy Profile

  10. suri says:

    rasanya iman lagi mahal huhu..itulah seni banyak kita boleh kata dari luar kotak
    suri recently posted…Doa Pengasih Paling MujarabMy Profile

  11. suri says:

    salam kasihan anak yang tak berdosa itukan..kejam mereka ini
    suri recently posted…Tolong Jatuh Cinta Pada Hasil Penulisan AndaMy Profile

  12. hafiz
    Twitter:
    says:

    Kalau tak tahan dengan busak jangan buka taska
    hafiz recently posted…Fenomena kereta mini TamiyaMy Profile

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top