Pekerja KFC Tendang Pelanggan.

Pekerja KFC Tendang Pelanggan

RAKAMAN pergaduhan antara Pekerja KFC Tendang Pelanggan yang berlaku di sebuah restoran makanan segera di Shah Alam baru-baru ini.

Tak Sabar Tunggu Ayan Goreng, Pekerja KFC Tendang Pelanggan

Baru sahaja kes aksi pekerja KFC pengotor reda tahun lepas, kini timbul pula kes baru tentang pekerja KFC. Tak serik-serik lagi diorang nie menimbulkan kontroversi.  Terkini kes pekerja KFC tendang pelanggan pulak.

Gara-gara tidak sabar menunggu ayam goreng yang dipesan, seorang pelanggan bukan sahaja ditumbuk malah turut ditendang oleh seorang kakitangan KFC dalam satu kes pergaduhan baru-baru ini.

Kejadian Pekerja KFC Tendang Pelanggan tersebut yang didakwa berlaku di salah sebuah cawangan restoran makanan segera tersebut di Shah Alam itu sempat dirakam oleh orang ramai.

Rakaman pergaduhan Pekerja KFC Tendang Pelanggan selama 28 saat itu kemudian dimuat turun ke laman perkongsian video, YouTube yang juga disiarkan di beberapa laman blog.

Difahamkan pergaduhan Pekerja KFC Tendang Pelanggan itu berlaku ekoran pesanan yang dibuat oleh pelanggan tersebut tidak sampai setelah menunggu selama satu jam ekoran KFC cawangan tersebut didakwa telah kehabisan ayam.

Pelanggan tersebut yang marah telah meminta pihak KFC untuk memohon maaf namun tidak diendahkan sebaliknya kakitangan restoran itu telah menjerit ke arah pelanggan: “Kalau mau makan, buat sendiri lah.”

Video Sebelum Pekerja KFC Tendang Pelanggan.

Video Pekerja KFC Tendang Pelanggan.

Lihat Kenyataan Rasmi Dari Pelanggan Yang Ditendang Oleh Pekerja KFC.

Menerusi video Pekerja KFC Tendang Pelanggan  tersebut, pertengkaran yang bermula dengan berbalas cakap itu akhirnya berakhir dengan tindakan seorang kakitangan KFC menumbuk dan menendang pelanggan tersebut sebelum dileraikan oleh rakannya.

Penjelasan KFC Holdings (Malaysia) Mengenai Insiden Pekerja KFC Tendang Pelanggan

Sementara itu, KFC Holdings (Malaysia) Berhad memaklumkan bahawa pihaknya sedang melakukan siasatan berhubung kes pergaduhan Pekerja KFC Tendang Pelanggan yang didakwa berlaku awal Februari lalu.

Kredit Info : kosmo.com.my : Pekerja KFC Tendang Pelanggan

483 total views, 1 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , ,

About the Author

Assalam, Saya Kamal Mustafa (KM). Mula berblogging pada hujung tahun 2007. Cuba mempraktikan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang awesome. Minat dengan fotografi tetapi tidaklah secara serius. Sering menghabiskan masa bersama keluarga. Baru-baru nie cuba berjinak-jinak berniaga kecil-kecilan menjual Ice Blended dan Burger

8 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Gonjol says:

    Padan Muka cina tu kena tumbok & tendang!!!…Kalu mulut xde insurance, memang makan kaki la jawanye!!..Aku pun slalu jg dpt lambat lepas order,tapi rilex ar…kalu ayam habis,ko blah je la..xpayah nak maki2 org..Padan Muka!jgn kata cina,kalu melayu ke,india ke,kalu x jaga adap sopan,mesti makan kaki punye la..So,moral of the story,nak jadi warga negara malaysia yg harmoni,kena lah jaga adap dan sopan,tatasusila & cakap..

  2. mak jemah says:

    kalau nak cepat sangat, masak la KFC sndr..ni nk mkn KFC jugak.. cashier tu pon manusia jugak ade perasan marah,bengang..dah customer ckp benda2 bukan, xkan nak ye kan je mcm org bodoh sedangkan bukan salah die..g la marah org yg goreng ayam tu.. aku sokong cashier tu!!!!!

  3. Kamal Mustafa says:

    @Mekar : Betul…selalunya “batu Api” juga menjadi seperti minyak yang dicurah kedalam api.

  4. Mekar says:

    Sukarnya nak menjadi tenang dan sabar bila terdapatnya provokasi.
    Mekar recently posted…Amalan Nak Dapat DUITMy Profile

  5. rahman says:

    kot yo pun sodap bona.. tak payah laa sampai borgasak 🙂

  6. akubiomed says:

    Bersabar itu separuh daripada iman.
    akubiomed recently posted…TNB e-Services memudahkan pemantuan pengunaan tenaga elektrikMy Profile

  7. Kamal Mustafa says:

    @anif : Ya betul tue. Kita pekerja kena sabar walaupun dalam situasi mendesak.

  8. anif
    Twitter:
    says:

    Perkara yang tidak sepatutnya berlaku..

    Kalau pun terdapat provokasi daripada pelanggan, patutnya pekerja itu lebih tenang dalam mengurus situasi..
    anif recently posted…Harga Nokia Lumia 800 DiumumkanMy Profile

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top