Cerita Artis : Edison Chan Dimalukan

edison

Walaupun telah menerima pelbagai cemuhan sebelum ini gara-gara skandal foto seksualnya dengan beberapa artis wanita, nasib malang Edison Chen belum berakhir.

Terbaru, pada majlis Kempen 88 Kutipan Dana Artis di Hong Kong, Edison mendapat malu besar apabila dilarang tampil pada saat-saat akhir.

Stesen TVB menerima tekanan daripada pelbagai pihak berkenaan kemunculan Edison sehingga memaksa keputusan itu diambil. Media melaporkan, larangan itu menyebabkan penerbangan Edison dari Amerika Syarikat untuk ke majlis itu menjadi sia-sia.

Terdapat lebih 300 artis membuat penampilan pada majlis itu dengan anggaran 17,000 khalayak, selain 200 juta menyaksikan melalui TV dan Internet seluruh dunia.

Pada awalnya persatuan artis di Hong Kong cuba membantu Edison dengan memujuk TVB untuk memberi peluang kepada kemunculannya. Bagaimanapun pihak atasan TVB tidak berani mengambil risiko memandangkan majlis itu diadakan untuk tujuan amal.

Edison, 28, terpaksa melarikan diri dari Hong Kong apabila foto-foto aksi lucahnya bersama artis seperti Gillian Chung, Cecilia Cheung dan Bobo Chan tersebar di Internet, Februari tahun ini.

Source : Kosmo Online

360 total views, 4 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: ,

About the Author

Assalam, Saya Kamal Mustafa (KM). Mula berblogging pada hujung tahun 2007. Cuba mempraktikan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang awesome. Minat dengan fotografi tetapi tidaklah secara serius. Sering menghabiskan masa bersama keluarga. Baru-baru nie cuba berjinak-jinak berniaga kecil-kecilan menjual Ice Blended dan Burger

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top