Mengayuh Basikal Atas Permukaan Tasik.

Pelajar Sekolah Di Cumbria, mengayuh basikal atas permukaan Tasik Buttermere untuk tujuan amal.

Mengayuh Basikal Atas Permukaan Tasik

Image Via : cumbriafoundation.org

Mengayuh basikal atas permukaan tasik !!!!. Menakjubkan bukan, gambar yang diambil ke atas menunjukkan seorang remaja Matt Whitehurst mengayuh basikal atas permukaan tasik yang dalamnya 75 kaki, tanpa terikat. Matt, pelajar Sekolah Cockermouth Papcastle, Cumbria, yang melakukan aksi mengayuh basikal atas tasik tersebut mengesahkan bahaya gambar tersebut adalah benar, dan bukan kamera trick.

Bagaimana boleh mengayuh basikal atas permukaan tasik.

Matt tidak mendedahkan langsung bagaimana caranya dia boleh mengayuh basikal atas permukaan tasik tersebut. Aksi mengayuh basikal atas permukaan tasik Buttermere tersebut dilakukan untuk meningkatkan kesedaran dan tujuan amal bagi mengutip dana untuk membaiki semula satu jambatan yang musnah akibat banjir pada tahun 2009.

Matt berkata: “Saya tidak boleh dan tidak akan mendedahkan bagaimana saya boleh mengayuh basikal atas permukaan tasik itu, tetapi banyak orang yang melihat saya dan mereka akan mengesahkan ia bukanlah kamera trick. “Ia Gambar yang sebenar.”

Bapa Matt, Steve adalah seorang ahli pasukan penyelamat gunung Cockermouth dan adalah salah satu daripada ahli-ahli pertama perkhidmatan kecemasan tiba di bandar ini.

Semua pengayuh basikal yang mengambil bahagian dalam aktiviti amal ini akan melalui 3 peringkat dan menjadi satu aktiviti mengayuh basikal beramai-ramai terbesar diadakan di bandar tersebut.

Source : sports.yahoo.com

Sebelum ini terdapat orang yang berjalan diatas air, kini mengayuh basikal atas permukaan tasik pulak.

782 total views, 1 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , ,

About the Author

Assalam, Saya Kamal Mustafa (KM). Mula berblogging pada hujung tahun 2007. Cuba mempraktikan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang awesome. Minat dengan fotografi tetapi tidaklah secara serius. Sering menghabiskan masa bersama keluarga. Baru-baru nie cuba berjinak-jinak berniaga kecil-kecilan menjual Ice Blended dan Burger

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Norizwan says:

    ini mesti magic ilusion ni…

  2. akubiomed says:

    Macam mengayuh basikal atas platform sahaja

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top