About the Author

Assalam, Saya Kamal Mustafa (KM). Mula berblogging pada hujung tahun 2007. Cuba mempraktikan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang awesome. Minat dengan fotografi tetapi tidaklah secara serius. Sering menghabiskan masa bersama keluarga. Baru-baru nie cuba berjinak-jinak berniaga kecil-kecilan menjual Ice Blended dan Burger

10 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Kamal Mustafa says:

    @Akubiomed : Betul tue Bro Azrin. Kena sentiasa alert.
    Kamal Mustafa recently posted…Hos Radiator Kereta Pecah.My Profile

  2. akubiomed says:

    Pernah berlaku masalah ini disebabkan serangan Brute Force. Boleh periksa di Cpanel dengan melihat indikator CPU. Kalau runnning 100% maksudnya ada serangan.
    akubiomed recently posted…Abang Koning sambut Hari LahirMy Profile

  3. Kamal Mustafa says:

    @Rizky : Sudah ikut step nie, tapi tiada perubahan. Ini kerana pihak hosting provider telah suspend account KM. Sekarang sudah selesai.
    Kamal Mustafa recently posted…Wordless Wednesday 74 – Terapi KakiMy Profile

  4. Kamal Mustafa says:

    @Mus : Alhamdullilah masalah selesai
    Kamal Mustafa recently posted…Wordless Wednesday 74 – Terapi KakiMy Profile

  5. Rizkyzone.com says:

    kalau menurut saya itu di sebabkan karena file wp_config_sample.php belum di rubah, bukan karena masalah plugin, di ikutin saja perintahnya biasanya di minta memasukkan

    Database Name
    Database User Name
    Database Password

    karena di dalam core wp file wp_config_sample.php belum di rubah
    update versi wordpress bisa dilakukan tanpa error >> rizkyzone. com / cara-tercepat-update-versi-wordpress-via-cpanel/

    hapus tanda (*)

    jika file wp_config_sample.php tidak di rubah dalam update versi wordpress via cpanel pasti akan muncul seperti itu.

  6. Mus
    Twitter:
    says:

    shared hosting memang begitu.. boleh berjangkit kesannya

  7. Kamal Mustafa says:

    @Hazmin Hamudin : Memang elok kurangkan pengunaan plugin, boleh lajukan blog
    Kamal Mustafa recently posted…Chicken Chop Parmesan.My Profile

  8. Kamal Mustafa says:

    @Hafiz : Betul, nasib baik hosting provider cepat solved problem.
    Kamal Mustafa recently posted…Chicken Chop Parmesan.My Profile

  9. hafiz
    Twitter:
    says:

    Nasib baik cepat juga diorang setelkan , masalh tu ye
    hafiz recently posted…Naik basikalMy Profile

  10. Kadang2 risau jugak nak install macam2 plugin ni. sekarang ni guna mana yang perlu je.
    Hazmin Hamudin recently posted…Alexa Kembali Semula Ke LandasanMy Profile

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top