Masalah Error 403 Forbidden

Masalah Error 403 Forbidden Di Kamalmustafa.com

Kepada mereka yang singgah di blog KM semalam pasti perasan dengan masalah error 403 forbidden yang melanda blog KM. Mengelabah jugak KM dibuatnya. Mana tidaknya nak login ke blog pun tak boleh. KM ingat masalah error 403 forbidden sekejap aje. Bila hampir 3 jam tunggu masih lagi keluar masalah error 403 forbidden nie.

Seperti biasa KM googlelah masalah nie. Yang peliknya semua post tentang masalah error 403 forbidden nie kebanyakkanya blogger dari indonesia. Hai takde ke blogger dari Malaysia yang dapat masalah error 403 forbidden nie. Penyelesaiannya pulak hanya dengan tukar Ip address & firewall.

Email Dari Hostgator Dan Masalah Error 403 Forbidden.

Sedang sibuk-sibuk mencari cara nak selesaikan masalah error 403 forbidden nie, KM dapat email dari hostgator seperti dibawah

[spoiler]

Hello,

I apologize, but I was forced to suspend the directory /home/xxxx/public_html/ as multiple scripts inside were causing high loading issues on the server. Due to it affecting all of the other accounts on the system, we had to take immediate action for the health of the server.

Please be aware, we do not normally disable directories except in rare cases where multiple scripts are causing issues. We believe this is the only way to prevent a server crash and potential loss of data.

We noticed that this is a collection of WordPress blogs, and recommend a few different steps you can take to prevent this issue from recurring.

First, try to reduce the total number of active plugins on your blog. The following types of plugins are known to cause high resource usage and should be avoided:

– All related posts plugins (WordPress Related Posts, YARPP) can cause significantly high load in most cases.
– WPRobot3 and other auto-posters can also cause high load issues, and should be disabled if they are causing issues
– StatPress and other wordpress statistics software should also be disabled, as these too can consume too much CPU in certain cases. Use Google Analytics instead for statistics as well as Awstats which already comes by default on your account.
– WP Post Views is also a plugin that you’ll want to avoid as it causes significant resource usage.
– Any other plugins that are not vital to your WordPress should be disabled.

View this link for further tips on optimizing your blog:

http://support.hostgator.com/articles/specialized-help/technical/wordpress/optimizing-wordpress

Second, install the plug-in WP-Super-Cache. This plug-in helps to greatly reduce the CPU required to run a WordPress blog and can help you to have more traffic while using less CPU. You can optimize your WordPress installations for use on our shared servers by following the tips in this article:

http://support.hostgator.com/articles/specialized-help/technical/wordpress/wp-super-cache-plugin

Lastly, if you’re using auto-blogging, please keep in mind that in most cases the current production version of Mysql on our shared servers will have significant delays querying databases with over 100MB of data. Future versions may not have that problem as we are always looking for ways to improve performance for our clients. You can check the sizes of your databases in your cPanel under the MySQL section.

We will need you to update us with your IP address so that we can safely open access for you to make the needed changes to your site. Please let us know how you would like to proceed.

[/spoiler]

Plugin Punca Masalah Error 403 Forbidden.

Ohh..mereka yang blacklistkan Ip adress KM rupanya pasal tue tak boleh login. Beberapa plugin rupanya yang menyebabkan masalah error 403 forbidden nie. Kemudian KM pun cubalah login melalui ftp dengan program Filezila. Pun tak boleh jugak nak access ke file blog KM. Akhirnya terpaksa jugak KM hantar support ticket ke hostgator mintak tolong selesaikan masalah error 403 forbidden nie. Kemudian KM terima email hostgator yang minta beberapa butir pengenalan diri. Setelah disahkan, mereka kata akan whitelist ip adress KM dan mintak KM ikut arahan yang mereka mintak seperti diatas dan bila sudah selesai inform mereka semula.

Jadi KM terpaksalah delete plugin yang mereka minta. Setelah selesai KM inform mereka semula. Lama jugak baru mereka betulkan masalah error 403 forbidden nie. Pukul 9.00 malam barulah KM dapat login ke blog KM. Alhamdulilah selesai juga masalah error 403 forbidden nie.

Kalau anda semua perasan plugin related post KM dah takde. So KM nak mintak suggestion dari blogger-blogger yang mungkin pernah dapat masalah error 403 forbidden nie. Kalau tak pasang plugin related post macam tak lengkap pulak. Tapi kalau pasang plugin tue takut timbul pulak balik masalah error 403 forbidden. Camno tue?.

832 total views, 1 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , ,

About the Author

Assalam, Saya Kamal Mustafa (KM). Mula berblogging pada hujung tahun 2007. Cuba mempraktikan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang awesome. Minat dengan fotografi tetapi tidaklah secara serius. Sering menghabiskan masa bersama keluarga. Baru-baru nie cuba berjinak-jinak berniaga kecil-kecilan menjual Ice Blended dan Burger

9 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Kamal Mustafa says:

    @puanbee : Iyo KM guna plugin nrelate.

  2. rahman says:

    mereka block hanya sebab satu plugin.. tegas betul tu.. takpe yang penting dah ok
    rahman recently posted…Pesawat MAS mendarat cemas di KLIAMy Profile

  3. stakat ni sy jumpa error 404 ddan 502..lom dpt 403 ag..huhu
    Jebeng Otai™ recently posted…Proton Preve’ : Apa Itu ECS ?My Profile

  4. puanbee says:

    Cuba plugin lain pulak , heheh plugin banyak kan , dulu2 pernah kena ni , dia block ip kita kan , tp sy bukan sbb plugin , entah sebab apa .. tp pihak hosting yang betulkan

  5. titan
    Twitter:
    says:

    normal tu. blog-blog aku pun selalu kena.
    titan recently posted…Ustaz Azhar Idrus dan PTPTN.My Profile

  6. Kamal Mustafa says:

    @Cikgu Hairul : Terima Kasih nanti KM cuba

  7. Kamal Mustafa says:

    @akubiomed : Iyo betul tue.

  8. Cikgu Hairul
    Twitter:
    says:

    Cuba guna plugin nrelate.
    Cikgu Hairul recently posted…NgeriMy Profile

  9. akubiomed says:

    Nasib baiklah semuany sudah kembali normal walaupun terpaksa melupakan sementara plugin yang bermasalah itu.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top