Lagu Negaraku Akan Berkumandang Di Pawagam

Nyanyi Lagu Negaraku Dalam Pawagam.

Perkara ini sepatutnya dah lama dilaksanakan. Biar tebal sedikit semangat cintakan negara dalam hati setiap rakyat Malaysia. Apalah salahnya kalau berdiri sekejap semasa lagu negaraku dalam pawagam yang yang tidak sampai 5 minit tue akan membuatkan rakyat Malaysia letih. Kalau berdiri lama-lama masa konsert Metallica tue buleh pulak.

Lagu Negaraku Akan Berkumandang Di Pawagam

Yang penting hati. Bila dah selalu di praktikkan jadi terbiasalah tak begitu!!!. Takkan rugi doh tokey pawagam kalau mainkan lagu Negaraku.

Lagu Negaraku ini patut dimainkan sampai bila-bila bukan hanya semasa sambutan kemerdekaan aja.

 

Cadangan Memainkan Lagu Negaraku Di Pawagam Dapat Sambutan Baik.

KUCHING – Cadangan memainkan lagu Negaraku di pawagam di seluruh negara sempena sambutan kemerdekaan mendapat maklum balas positif.

Ketua Setiausaha Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia, Datuk Seri Kamaruddin Siaraf berkata, setakat ini, Golden Screen Cinemas telah memberi kesediaan untuk memainkan lagu Negaraku sebelum tayangan filem di panggung milik mereka jika cadangan itu dikuatkuasakan.

“Tapi, terdapat beberapa lagi pengusaha pawagam yang bersedia untuk merealisasikan hasrat kerajaan untuk menyemarakkan semangat patriotisme dalam kalangan masyarakat,” katanya ketika ditemui pemberita di sini hari ini. –

Kredit Info : kosmo.com.my : Pengusaha Pawagam Beri Respons Positif Main Lagu Negaraku

686 total views, 2 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,

About the Author

Assalam, Saya Kamal Mustafa (KM). Mula berblogging pada hujung tahun 2007. Cuba mempraktikan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang awesome. Minat dengan fotografi tetapi tidaklah secara serius. Sering menghabiskan masa bersama keluarga. Baru-baru nie cuba berjinak-jinak berniaga kecil-kecilan menjual Ice Blended dan Burger

16 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. suri says:

    tadi dah song depan tv heeee

  2. Kamal Mustafa says:

    @Hazmin Hamudin : Kalau selalu buat akan jadi kebiasaan. Macam di sekolah dulu, “bangun…Selamat pagi cikgu”
    Kamal Mustafa recently posted…Wordless Wednesday 71 – Ombak Rindu GituMy Profile

  3. Lepas ni sebelum tengok wayang kena berdiri tegak dulu. Bagus jugak bagi semangat cintakan negara sikit. Hehe
    Hazmin Hamudin recently posted…Suasana Hari Raya Aidilfitri 2013My Profile

  4. Kamal Mustafa says:

    @Suri : Terima Kasih….
    Kamal Mustafa recently posted…Lagu Negaraku Akan Berkumandang Di PawagamMy Profile

  5. suri says:

    untung sapa ada blog masih tegar kukuh under maya..cam belog saya teruk sangat di serang…di godam …
    suri recently posted…http://blogkering.comMy Profile

  6. suri says:

    saya rasa kalau benda ini di buat tanpa menunggu hari merdeka itu lebih bagus
    suri recently posted…http://blogkering.comMy Profile

  7. suri says:

    wah cantik header km

  8. Kamal Mustafa says:

    @Faizul : practice make perfect
    Kamal Mustafa recently posted…Lagu Negaraku Akan Berkumandang Di PawagamMy Profile

  9. Kamal Mustafa says:

    @Hafiz : Betul tue
    Kamal Mustafa recently posted…Lagu Negaraku Akan Berkumandang Di PawagamMy Profile

  10. faizul
    Twitter:
    says:

    tak mengapa biar lambat buat jangan samapai tak buat langsung. Yang penting kita biasakan diri dengan perubahan ini, lama-lama esok dah jadi normal lah kan.
    faizul recently posted…Umur Kita Tak Panjang ManaMy Profile

  11. suri says:

    jadi anak melaysia yang sayangkan negara yey,,
    suri recently posted…http://blogkering.comMy Profile

  12. suri says:

    masa sekolah dulu best guru2 suruh kita lukis dan warnakan bendera…hik..hik..hik..km ada memori yang mau cerita sama kita org ker?
    suri recently posted…http://blogkering.comMy Profile

  13. suri says:

    harap orang akab hirmat dgn lagu kebangaan kita. risau sekarang ini org dah mula tak hormat pada agama islam…
    suri recently posted…http://blogkering.comMy Profile

  14. suri says:

    selamat menyambut hari kemerdekaan yang bakal tiba
    suri recently posted…http://blogkering.comMy Profile

  15. suri says:

    kalau ada yg buat mmg bagus sangat.kalau tak buat kita tak blh cakap apa…
    suri recently posted…http://blogkering.comMy Profile

  16. hafiz
    Twitter:
    says:

    Bagus juga biar kasi semangat patriotik sikit
    hafiz recently posted…Cara menurunkan kuning bayiMy Profile

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top