Kamal Journal : Lawatan Tapak Umpama Konvoi Seluruh Malaysia.

Pagi tadi ada site visit untuk kerja-kerja JKR kat area Siliau,Rantau. Kerjanya adalah 2 jenis.Buek Longkang dan menurap jalan. Oleh kerana bos aku tak dapek nak attend so aku yang yang kena gantikan. Mula-mula kata pukul 9.30am. Aku pun dengan melenggang kangkung drivelah kereta dari Lukut ke Pejabat baru JKR…bukan jauh pun dalam 15 min dari Lukut.Kalau korang pernah datang ke Port Dickson masa Pesta Port Dickson dulu-dulu pasti tau tempatnya,sekarang dah berubah jadi Jabatan Kerajaan.

Berbalik cerita aku tadi…sampai-sampai kat situ tengok orang takde pun..ahh sudah. Mano pulak poie eh orang nie. Den kono tinggal ko. Aku cal member aku.Dia cakap Kul 9.00am dah mula dah.Emm aku ape laie tak tentu arahlah. Member aku cakap berkumpul kat dewan untuk taklimat.Korang bayangkan,Dewan aje kat tingkat 3.Nak tunggu lift ajo bacinto aku kat situ.Nak suruh den naik tanggo uhhh tak dapek den nak nolong doh.

Naik lift sampai tinggkat 3. Lift bukak ajo orang semuo tengah tunggu nak turun.Ehhh macam-macamlah. Diorang kata kena daftar dulu untuk attend lawat tapak.Aku pun cepat-cepatlah cari pegawai bertugas yang sama-sama nak turun lift nak ke tempat lawatan.Sampai kena perlilah aku.Sabar ajolah.

So kita orang pun bergeraklah dari pejabat JKR ke Siliau.Kerja untuk tender tua adolah 2. Buek longkang dan turap jalan.Tapi orang yang datang dekat 100 orang.Boleh dapek ke kerja tue…emm nasib-nasiblahlah.








314 total views, 2 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , ,

About the Author

Assalam, Saya Kamal Mustafa (KM). Mula berblogging pada hujung tahun 2007. Cuba mempraktikan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang awesome. Minat dengan fotografi tetapi tidaklah secara serius. Sering menghabiskan masa bersama keluarga. Baru-baru nie cuba berjinak-jinak berniaga kecil-kecilan menjual Ice Blended dan Burger

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top