Jom Daftar Dan Semak Daftar Pemilih Untuk Pilihanraya Umum ke-13

Jom Mengundi Untuk Pilihanraya Umum ke-13

Pilihan Raya Umum ke-13 akan menjelang tiba. Bertungkus lumuslah jentera-jentera parti bergerak bekerja membina benteng-benteng pertahanan kawasan takluk mereka. Peranan kita sebagai rakyat ialah mengundi bagi memilih baris mana yang lawak menerajui negara. KM bab politik nie taklah berapa expert sangat. Sekadar untuk pengetahuan tue bolehlah.

Semak Daftar Pemilih Untuk Pilihanraya Umum ke-13

Bagi yang belum mendaftar, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah menyediakan kemudahan pendaftaran sebagai pemilih secara online dengan memuat turun Borang A menerusi laman web www.spr.gov.my. Dan kepada mereka yang ingin membuat semakan daftar pemilih (Pengundi) boleh semak disini. Semakan ini penting untuk korang tahu lokasi untuk korang mengundi nanti. Penting nie jangan tunggu Pilihanraya Umum ke-13 baru nak semak. Jangan ambik mudah aje.

Mengundi Dengan Bijak Di Pilihanraya Umum ke-13

Ramai yang berteka teki bilakah tarikh Pilihanraya Umum Ke 13 akan diadakan. Ada yang meramal Pilihanraya umum ke-13 akan diadakan pada bulan Jun 2012, pada cuti sekolah. Bagus jugaklah kalau Pilihanraya Umum ke-13 buat time cuti sekolah, ramai yang boleh turun mengundi. Takdelah parent yang terkejar sana terkejar sini nak uruskan anak mereka. Kepada mereka yang mengundi nanti, mengundilah dengan bijak ya. Undian anda menentukan arah tuju negara.

Link Post Ini : Jom Daftar Dan Semak Daftar Pemilih Untuk Pilihanraya Umum ke-13

639 total views, 1 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,

About the Author

Assalam, Saya Kamal Mustafa (KM). Mula berblogging pada hujung tahun 2007. Cuba mempraktikan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang awesome. Minat dengan fotografi tetapi tidaklah secara serius. Sering menghabiskan masa bersama keluarga. Baru-baru nie cuba berjinak-jinak berniaga kecil-kecilan menjual Ice Blended dan Burger

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. akubiomed says:

    Saya sudah semak cuma masalah isteri saya belum lagi tukar tempat mengundi.
    akubiomed recently posted…Program Perjalanan Selamat 2012My Profile

  2. jasman says:

    sy dh semak…
    jasman recently posted…Ilusinasi…My Profile

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top