I Am Blogging Not To Please Anyone.

I Am Blogging Because I Want To.

First of all hear…me hear…me now, ain’t nobody put a knife on my neck to blogging. There is no one forcing me to blog. The most importance thing is I am blogging not to please anyone. Why some of you cannot understand that. Is that hard to understand. Haa KM dah cakap orang putih dah haa. Pastinya korang terkedu kejap bukan. Nie KM nak story.

I Am Blogging Not To Please Anyone

Baru-baru ini KM dapatlah satu email dari seorang hamba Allah, yang secara sukarela review blog KM. Well takkan kita nak marah pulakkan bila orang nak review blog kita. Bukan senang tue. Tapi apa yang menyedihkan perkataan dan ayat yang digunakan tue amat kasar sekali.

Blogging Bukan Untuk Menyakitkan Hati Orang.

Tak sangka pulak masih ramai lagi manusia diluar sana yang tidak tahu menghormati pendapat serta idea orang lain. KM faham dalam dunia blogging nie macam-macam kerenah akan kita jumpa. Tidak semua orang akan setuju dengan kita. Selalunya kita kena telan semuanya. KM berblogging bukan unutk menyakitkan hati orang. Kalau ada perkara yang menganggu emosi korang diluar sana KM minta maaf.

Korang nak tahu apa yang hamba Allah tue cakap, nie KM bagitau sikit. Maaf bahasa yang dia gunakan agak kasar sikit, tapi korang semua pasti boleh paham.

Bro blog kau nie blog tentang apa sebenarnya?. Pening kepala aku, kata blog peribadi tapi ada pulak cerita pasal artislah, cerita pasal itulah, cerita pasal inilah macam b*** aja. Yang paling aku menyampah sekali post kau pengomen mantap entah apa L***** tah. Macam p*** m** aja. Lagi-lagi gambar wordless wednesday kau, macam terpaksa aja aku tengok. Nie aku nak bagitau kau Bro. Kalau kau suka makan, buatlah blog pasal makanan, kalau kau minat ambik gambar, buat blog pasal photography, kalau kau minat travel, buat blog pasal travel. Susah sangat ke nak buat daripada kau buat blog sampah kau nie. Berserabut kepala aku.

Peace.

Macam itulah komennya. Beristigfar panjang KM. Marah, sakit hati semua ada. Sebelum ini pun KM pernah gak dapat komen macam nie. Tapi biasalah dalam dunia blogging ini. Kita kena telan ajelah.

Buat hamba Allah tue, KM nak ucapkan terima kasih kerana sudi review blog KM. Semoga anda dirahmati Allah dan dipermudahkan segala urusan ya. Lagi satu KM nak bagitahu. Blog KM nie blog perbadi jadi macam-macam cerita ada. Kalau tak suka takpe….Kau ada?

225 total views, 2 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , ,

About the Author

Assalam, Saya Kamal Mustafa (KM). Mula berblogging pada hujung tahun 2007. Cuba mempraktikan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang awesome. Minat dengan fotografi tetapi tidaklah secara serius. Sering menghabiskan masa bersama keluarga. Baru-baru nie cuba berjinak-jinak berniaga kecil-kecilan menjual Ice Blended dan Burger

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top