Harapan Untuk Tahun 2015

2014 Tahun Yang Mencabar.

Selamat Tahun Baru 2015 - 2

Assalammualikum,

Hari ini kita telah melangkah ke tahun baru (kalau ikut kelendar omputehlah). Kita tidak tahu apa yang akan kita lalui sepanjang tahun ini. Itulah rahsia Allah yang tidak akan kita ketahui. Tahun 2014 banyak meninggalkan suka dan duka. Tragedi yang tidak diduga, kehilangan orang yang tersayang, kemalangan yang menimpa diri dan segala macam lagi. Inilah aturan dari Allah. Kita sebagai hambanya sangat kerdil.

Terima Kasih Allah.

Jujurnya tahun 2014 ini juga membuka pintu rezeki kepada KM, syukur Allah juga telah kurangkan beban kewangan, diberikannya kesihatan yang baik. Begitu juga buat pengunjung blog KM ini yang kenal mahu pun tidak yang senantiasa datang menjenguk blog ini dan berkongsikan ilmu pengetahuan yang berguna. Dari blog ini juga KM mendapat pendapatan dan rezeki yang dapat meleraikan belenggu kewangan.

Semuanya Baik-Baik Aja Tahun 2015 Nie.

Tahun 2014 nie juga KM menjadi tahun yang sangat mencabar buat ramai orang. Harapan 2015 ini dapat hadir dengan semangat yang baru, tiada perkara yang meruntun jiwa. Harapkan yang baik-baik aja. Pun begitu hidup mesti diteruskan kerana sebagai manusia kita tidak sepatutnya mudah berputus asa, kerana Allah sayangkan kita. DIA tidak pernah putus asa pada kita. Kepada yang mahu berfikir, Allah tidak akan akan menguji kita kalau kita tidak mampu mengharunginya.

Selamat Menyambut Tahun Baru 2015.

2,845 total views, 1 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,

About the Author

Assalam, Saya Kamal Mustafa (KM). Mula berblogging pada hujung tahun 2007. Cuba mempraktikan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang awesome. Minat dengan fotografi tetapi tidaklah secara serius. Sering menghabiskan masa bersama keluarga. Baru-baru nie cuba berjinak-jinak berniaga kecil-kecilan menjual Ice Blended dan Burger

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Kamal Mustafa says:

    @Akubiomed : Amin… 🙂
    Kamal Mustafa recently posted…Harapan Untuk Tahun 2015My Profile

  2. akubiomed says:

    Moga-moga tahun 2015 mencurah-curah rezeki kepada bro KM. 🙂

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top