Coklat Boleh Menyelamatkan Nyawa.

Rata-rata 1 bar coklat mengandungi sekitar 200 kalori dan dan sekiranya kita mengambil 2 hidangan setiap malam dan mungkin beberapa kali lagi pada hujung minggu jumlahnya tidak sampai pun 3.500 kalori. Itu adalah bersamaan dengan satu paun berat badan dalam seminggu. Oleh kerana itu, dalam 3 1 / 2 tahun, kita mempunyai kalori sekitar 180 paun. Jadi makan coklat bukanlah menambahkan berat badan betul tak.

Penurunan Berat badan, dalam konteks perubatan, kesihatan atau kecergasan fizikal, adalah pengurangan dari jumlah keseluruhan  tubuh, seperti kehilangan  cecair dan lemak tubuh. Hal ini boleh berlaku secara tidak sengaja kerana adanya penyakit yang pada dasarnya dihidapi oleh seseorang seperti kencing manis.

Diet pantas merujuk pada sekatan gizi secara sengaja (kecuali air) selama lebih daripada 12 jam terjaga. Keputusan yang diinginkan adalah supaya tubuh membakar lemak untuk tenaga sekali gus menurunkan berat dalam masa yang singkat. Jadi janganlah takut makan coklat ok. Coklat tidak menjadikan anda gemuk.

866 total views, 2 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,

About the Author

Assalam, Saya Kamal Mustafa (KM). Mula berblogging pada hujung tahun 2007. Cuba mempraktikan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang awesome. Minat dengan fotografi tetapi tidaklah secara serius. Sering menghabiskan masa bersama keluarga. Baru-baru nie cuba berjinak-jinak berniaga kecil-kecilan menjual Ice Blended dan Burger

4 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. saya memang peminat coklat. nasib baik wife tau buat coklat. tak payah beli kat kedai
  nasslimdiet2 recently posted…10 Pengomen paling tegar April 2011My Profile

 2. akubiomed says:

  Saya suka makan cokelat tetapi bukan selalu dapat makan

 3. Kamal Mustafa says:

  Teringat Mocca coklat..

 4. zik says:

  lama tak makan coklat… minum air coklat pun dah jarang.. huhu
  zik recently posted…Kejohanan Badminton terbuka India superseries 2011My Profile

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top