Cara Download Video Dari Facebook.

Download Video Dari Facebook

Cara Download Video Dari Facebook.

Ada kengkawan KM tanya boleh ke download video dari facebook , camno nak download video dari facebook. Video di Facebook boleh di download sebenarnya.

Cara Download Video Dari Facebook.

Cara Pertama

Cara yang biasa KM tahu, guna add-on dari firefox. Bila dah pasang add-on nie kalau ada aje video yang korang play akan keluar pop up beritahu video nie boleh di download. Senang saja.

Cara yang kedua

  1. Pergi ke page video yang korang nak download tu, dan copy link dari address bar contohnya macam ni http://www.facebook.com/video/video.php?v=136668924333
  2. Pergi ke laman web ni http://www.facebookvideodown.com/
  3. Paste link video tadi ke laman web di atas, pastu download la video tu.

Video akan di download dalam format MP4.

P/s : Pada sesiapa ada movie tu, hati-hatilah kalau upload ke Facebook ya. Buka apa takut nanti  dek kerana g download video dari Facebook SKMM block Facebook macam dorang block 10 laman web file hosting tue :-).

103 total views, 1 views today

Tags: , , , , ,

1 Enlightened Reply

Trackback  •  Comments RSS

  1. titan
    Twitter:
    says:

    hoho.jarang download video dari facebook. Tengok aje selalu.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top