Blog Yang Tidak Aktif

Blog Yang Tidak Aktif

Blogwalking di Blog Yang Tidak Aktif.

Dalam seminggu KM akan cuba 2 atau 3 kali buat lawatan ke blog-blog atau dalam erti kata lain blogwalking. Seperti yang korang tahu, blogwalking nie boleh dikatakan salah satu tips blogging untuk menarik trafik ke blog kita. Selalunya untuk blogwalking KM akan utamakan dulu blog-blog yang tersenarai dalam Exchange Link KM. Bukannya apa blog yang tersenarai dalam Exchange Link KM tue semuanya link yang dimintak untuk exchange. Tapi semenjak dua menjak nie banyak pulak blog yang tidak aktif. Apa sudah jadi?.

KM tahu ada jugak blog yang tersenarai dalam Exchange Link KM tidak pernah pun lagi tinggalkan komen dalam blog KM, walaupun KM selalu drop komen dalam blog mereka. Kalau ada pun masa mula-mula mintak nak exchange link, lepas tue memang takde lagi.

Apa Perlu Buat Dengan Link Blog Yang Tidak Aktif.

Tapi bila difikir-fikirkan balik ape gunanya kita komen blog orang yang tidak mahu komen di blog kita. Itu tidak masuk blog yang tidak aktif. Ada 5 blog yang tidak aktif dalam senarai exchange link KM. Berikut KM senaraikan blog yang tidak aktif tersebut.

1. Arrizz – http://www.arrizz.com/ – Last Update : 25/05/2011
2. Suri -http://cahayacinta.com/ – Report Attack Page & Blog Macam ada masalah aje!!
3. Intan Ku Terpilih – http://intankuterpilih.com/ – Last Update : 09/05/2011
4. Terpilih – http://terpilih.webs.com/ – Tak Pernah Update/ Link KM sudah diturunkan.
5. Rezeki Murah – http://rezekimurah.com/ – Last Update : 15/02/2011

Itulah 5 blog yang tidak aktif dalam senarai exchange link KM. Jadi pada pendapat korang ape perlu KM buat pada link blog yang tidak aktif ini. Nak delete ke atau biarkan aje. Walaupun exchange link ini tidak menjana trafik yang banyak, sekurang-kurangnya menyenangkan tuan rumah nak buat blogwalking.

Pssst : Banyak blog yang tidak aktif dah jadi blog hantu.

387 total views, 1 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , ,

About the Author

Assalam, Saya Kamal Mustafa (KM). Mula berblogging pada hujung tahun 2007. Cuba mempraktikan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang awesome. Minat dengan fotografi tetapi tidaklah secara serius. Sering menghabiskan masa bersama keluarga. Baru-baru nie cuba berjinak-jinak berniaga kecil-kecilan menjual Ice Blended dan Burger

3 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. arrizz says:

    hehe..tak sangka masok list gak..aku bro, line internet is a big issue to me..memang jarang update..kebetulan bulan 5 haritu cuti sem..kat rumah xde internet..yang selama nie online pon time study jer..guna line kolej..hehe..tpi jangan risau..sekarang dah start nak aktif balik 🙂

  2. akubiomed says:

    Betul kata Mancai mengenai blog Suri didalam proses migrasi hosting kerana ada masalah malware

  3. mancai says:

    blog suri tu memang tengah dalam proses pertukaran hosting tak silap… yang lain tu tak tau laa pulak…
    mancai recently posted…keperluan kesihatan mental seorang dewasaMy Profile

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top