Bau Ketiak Lelaki Mampu Menjadi Penawar Stress Wanita?

Bau Ketiak Lelaki

Bau Ketiak Lelaki Jadi Kajian Di University.

Bahagian Biologi Manusia di University Pennsylvania membuat kajian yang membuktikan bahawa bau peluh lelaki dapat membantu kaum wanita menurunkan tekanan serta melancarkan perjalanan haid.

Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America, sebelum ini, bau ketiak lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan uji kaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh tergoda dengan bau lawan sejenisnya.

Bau Ketiak Lelaki & Stress Wanita

Dalam kajian yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian disapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut. Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang disapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur. Hasilnya sungguh memeranjatkan.

Selain boleh menceriakan mood, aura bau ketiak lelaki juga ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang berasa tertekan

1,776 total views, 2 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , ,

About the Author

Assalam, Saya Kamal Mustafa (KM). Mula berblogging pada hujung tahun 2007. Cuba mempraktikan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang awesome. Minat dengan fotografi tetapi tidaklah secara serius. Sering menghabiskan masa bersama keluarga. Baru-baru nie cuba berjinak-jinak berniaga kecil-kecilan menjual Ice Blended dan Burger

6 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Farha IbuCergas says:

    kene tanya orang yang dah berumahtangga sahaja la gini. =)
    tapi kalau baunya hamis.. erk… mcm tak sanggup jek

  2. ohcikgu
    Twitter:
    says:

    hoho..bagus nih..bagus..
    ohcikgu recently posted…Lirik lagu dan Video Tiga Kata (3 Kata) – KRU StudiosMy Profile

  3. Majalah Biar Betul says:

    dah takde kajian lain ke nak buat…tapi takpe boleh kasi pengajaran kat isteri2..hahaha

  4. jasman says:

    betol ke ni…haha
    bau ketiak sendiri pon xtahan…hehe
    jasman recently posted…Himpunan Sejuta Umat – Selamatkan Akidah UmatMy Profile

  5. Kamal Mustafa says:

    @akubiomed : hahaha…..orang yang sudah berumah tangga macam Bro Azrin tentunya berpengalaman huhuhu.

  6. akubiomed says:

    KM jangan tak tahu kalau suami badan berbau lain isteri tahu tau 🙂
    akubiomed recently posted…Superbike exhaust show offMy Profile

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top