10 Makanan Yang Membakar Lemak.

Turun Berat Badan Dengan Makanan Yang Membakar Lemak.

Selain bersenam sebenarnya makanan juga menjadi faktor yang menyumbang kepada penurunan berat badan. Sarapan pagi tidak patut ditinggalkan. Ramai orang meninggalkan sarapan pagi semasa berdiet. Ini adalah cara yang salah. Dengan mengambil sarapan pagi ia memberikan anda tenaga untuk melakukan kerja-kerja harian.

10-Makanan-Membakar-Lemak

Bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan berikut adalah 10 Makanan Yang Membakar Lemak yang boleh anda ambil untuk membantu menurunkan berat badan.

Berikut adalah 10 Makanan Yang Membakar Lemak

1. Oat :

oats
Ia bukan sahaja mempunyai rasa yang hebat tetapi juga mengurangkan rasa lapar anda. Oat mengandungi serat yang membantu dan menstabilkan tahap kolesterol .

2. Telur:

egg
Telur adalah sumber yang kaya dengan protein dan rendah kalori. Telur membantu kita untuk membina otot dan membangunkan kolesterol baik .

3. Epal Hijau:

green-apple
Epal diperkaya dengan antioksidan yang kuat dan makanan tambahan lain. Paling penting ia mengandungi pektin yang membantu untuk mengurangkan sel-sel lemak di dalam badan.

4. Cili Hijau:

cili-hijau
Cili hijau mengandungi Capsaicin yang membantu untuk membangunkan sel-sel pertumbuhan badan dan membakar kalori dalam masa cepat.

5. Bawang putih:

bawang-putih
Bawang putih mengandungi Allicin yang mempunyai ciri-ciri anti -bakteria membantu kita untuk mengurangkan lemak dan membuang kolesterol tidak baik .

6. Madu:

madu
Madu adalah salah satu yang terbaik untuk membakar lemak. Tambah madu dalam air suam dan minum setiap hari pada awal pagi .

7. Teh Hijau:

green-tea
Teh Hijau adalah salah satu yang paling berkesan yang boleh membantu anda untuk mengurangkan berat badan. Ia mengandungi Antioksidan yang membantu dan menstabilkan berat badan kita. Ambil 2 cawan setiap hari teh hijau ini untuk hasil yang lebih baik.

8. Rumput Gandum (WHEAT GRASS) :

wheat-grass
Ia meningkatkan metabolisme dan membantu untuk mengurangkan lemak.

9. Tomato :

tomato
Tomato membantu kita untuk membakar lemak dalam masa cepat. Ia juga membantu kita untuk menjauhkan diri dari kanser. Jadi Ambil tomato dalam diet anda secara berkala.

10. Coklat Gelap :

dark-chocolate
Coklat gelap mengandungi Flavonoid, ciri-ciri anti -radang yang membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol dalam darah. Ia merangsang pertumbuhan serotonin dalam darah dan juga membakar lemak.

Kredit Info : https://www.facebook.com/abgfaizal

11,506 total views, 1 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,

About the Author

Assalam, Saya Kamal Mustafa (KM). Mula berblogging pada hujung tahun 2007. Cuba mempraktikan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang awesome. Minat dengan fotografi tetapi tidaklah secara serius. Sering menghabiskan masa bersama keluarga. Baru-baru nie cuba berjinak-jinak berniaga kecil-kecilan menjual Ice Blended dan Burger

3 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. ASI Booster says:

  Cokelat hitam bisa bakar lemak…..?

  Hmmm, enak banget yaaa

 2. Kamal Mustafa says:

  @Azwan : Samolah kito 🙂
  Kamal Mustafa recently posted…RQ Petromax Boleh Bantu Anda Jimat Minyak Petrol Dan Diesel.My Profile

 3. azwan says:

  banyak jugak makanan yang boleh bakar lemak. hampir semuanya aku makan, tapi lemak tetap bertambah jugak 🙁 ……. kurang bersenam

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Top